Zorgen Over Sociale Werkvoorziening

Zorgen over sociale werkvoorziening

Download Dengan Cepat

Name:Zorgen over sociale werkvoorziening
Genre:Unknown
Date:02 April 2014
Duration:00:04:24
View:2.7K
Like:7
Dis Like:1
Type:Youtube to Mp3
Bitrate:128kbps
User:Omroep Gelderland
Source:Youtube

Vakbond Abvakabo FNV maakt zich grote zorgen over de veranderingen bij de sociale werkvoorzieningschappen. Vanaf 2015 verandert de wet en vallen mensen met een zogenoemde sw-indicatie misschien tussen wal en schip.

De sociale werkvoorziening is ooit opgericht voor mensen met een handicap die niet goed kunnen functioneren bij een 'normale' werkgever. Voor deze mensen werden werkplaatsen opgericht waar ze, onder begeleiding, relatief eenvoudig werk kunnen doen. Het gaat dan om bijvoorbeeld inpakwerk of de groenvoorziening.

Den Haag wil dat iedereen mee doet in de samenleving en dus bij een normaal bedrijf gaat werken. 'Op verschillende plekken gebeurt dat al. We zien dat het niet iedereen lukt om bij een normaal bedrijf te werken. Deze mensen komen dan terug bij de fabrieken. En die gaan nou juist sluiten', zegt Abvakabo FNV-woordvoerder Paul Lempens. 'We maken ons grote zorgen dat als dit 'vangnet' straks verdwijnt, deze groep mensen tussen wal en schip gaan vallen'.

Bij Lander in Zaltbommel merken ze dat de veranderingen er aan zitten te komen. Het bedrijf wil binnen 5 jaar de werkplaatsen sluiten. Bij Lander werkt 30 procent van de mensen inmiddels bij gewone bedrijven.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related Posts: